Rólunk, avagy a
Bükkaranyosi Pálinka Story
Sohasem múló szenvedély
A Bükkaranyosi Pálinka Kft
A Bükkaranyosi Pálinka Kft 2008 májusában alakult azzal a célkitűzéssel, hogy kompromisszum nélkül a legmagasabb minőségi kategóriájú, prémium pálinkákat állítson elő.
A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott, a festői környezeten túl, hogy Bükkaranyost három történelmi borvidék öleli körbe, illetve a Bükk hegység közeli és jó lehetőséget teremt a vadgyümölcsök gyűjtésére.
A pálinkafőzde rendelkezik a pálinkakészítés technológiai folyamatához szükséges legmodernebb berendezésekkel és ezek működtetéséhez elengedhetetlen szakértelemmel. A technikai háttér és a szakmai hozzáértésünk a legmagasabb minőség záloga.
A kiváló pálinkát a pálinkagyümölcs teszi különlegessé, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a gyümölcs kiválasztására. A pálinkákhoz megfelelően érett, egészséges magyar gyümölcsöt használunk fel. Irányított erjesztési technológiát használunk, amely biztosítja, hogy az általunk feldolgozott gyümölcsök megfelelő, állandó hőmérsékleten, kontrolált körülmények között erjedjenek.
A cefre lepárlása modern gázfűtésű, oszlopos rendszerű lepárlóberendezéssel történik. Ennek segítségével egyenletes, kíméletes lepárlásra van lehetőségünk, ami biztosítja, hogy a gyümölcsre jellemző egyedi ízek és illatanyagok tökéletesen megmaradjanak a pálinkában.
A termékértékesítést 2010-ben kezdtük el. Méltán lehetünk büszkék az eddig elért szakmai eredményeinkre. A Bükkaranyosi Pálinka Kft szakmai munkáját fémjelzi, hogy az évente megrendezésre kerülő Országos Pálinkaversenyen nagyszerű eredményeket értünk el. Az általunk 2010-től lepárolt nagyszámú érmes pálinkáink alapján a Bükkaranyosi Pálinka Kft 2011-től 2015-ig folyamatosan Magyarország Legeredményesebb Bérfőzdéje és 2012-ben pedig az Év Magyar Pálinkafőzdéje címet is elnyerte. Pálinkafőzdénk azóta nem vett rész versenyeken, a jövőben talán ismét megmérettetjük a pálinkáinkat.
Azok a bizonyos pillanatok
“A pálinka készítése egy fantasztikus és összetett alkotói munka, ami a gyümölcsfák virágzásával veszi kezdetét és egészen addig tart, amíg az életetek egy meghatározó pillanatát ünnepelve össze nem koccintjátok a poharaitokat!”
“Az alkoholos erjedést élesztők viszik végbe enzimek segítségével, bonyolult, de teljesen természetes kémiai reakciók láncolatában. Ezt a folyamatot kontrolálva, egy pillanatra úgy érezhetjük, hogy igába hajtottuk a természetet…”
“Vanília, karamell, és számos megfogalmazhatatlan, de jóleső, édes illat, ami a fánkhoz avagy a friss péksüteményhez hasonló. Bármilyen meglepő, ezek az égetett hordókból jönnek elő, és aztán kioldódva belekerülnek a pálinkába.”